Erwtensoep van de Kamado

De Yakiniku

YAKINIKU is een luxueus barbecuemerk waar kwaliteit en service centraal staan. YAKINIKU heeft een compleet aanbod aan luxe barbecues. Met de verschillende barbecues van YAKINIKU bereid je in geheel Japanse stijl verfijnde en elegante gerechten. Zowel vis, vlees als vegetarische gerechten kunnen uitstekend bereid worden. De Kamado is beschikbaar in diverse uitvoeringen en maten. Geschikt voor iedereen en voor elke gelegenheid. Wij vertellen je graag meer over de Japanse cultuur, de diverse Kamado’s en de voordelen die een YAKINIKU Kamado biedt. 

Het recept

Ingrediënten

  • 1 kg gedroogde erwten
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 selderij
  • 1 verse rookworst
  • boter
  • Laurier
  • Peterselie
  • 250gr. spruiten
  • brood
  • olijfolie

  • standaardrooster
  • zeef
  • staafmixer Graeff
  • Combekk braadpan

Bereiding

Giet de erwten door een zeef en laat even uitlekken maar spoel niet af. Snijd de ui, prei en selderij in stukken en spoel schoon indien nodig.


Zet een diepe gietijzeren pan in de Kamado met een klont boter en bak de erwten kort aan tot ze aan de bodem beginnen aan te zetten. Voeg nu de andere groenten toe, roer door, zet het deksel op de pan en sluit de Kamado. Laat enkele minuten aanstoven.
 

Haal het deksel van de pan, bevochtig met de bouillon en voeg de kruiden en een snuf zout toe. Houd er rekening mee dat de worsten straks even mee gaan koken en ook redelijk zout kunnen zijn.
 

Zet het deksel niet meer terug op de pan maar sluit de BBQ. Door de pan open te laten tijdens het garen zal de BBQ smaak mooi in de soep trekken.
 

Laat de groenten volledig gaar koken en mix dan met een staafmixer fijn, in deze soep mogen gerust nog wat stukken zitten. Snijd de rookworsten in stukken en doe ze in de soep, laat enkele minuten meekoken en haal dan de pan van de Kamado en zet het deksel er terug op om warm te houden.
 

Zet een gietijzeren pan in de Kamado en zet een pan water op het kookvuur en breng aan de kook met een snuf zout. Snijd de spruiten in 4 stukken en kook ze gedurende 1 minuut. Haal ze uit het water en bak ze in de pan in de Kamado met een klontje boter en kruid met peper en zout. Doe de spruiten wanneer ze beetgaar zijn bij de soep. Maak de pan goed schoon en zet opnieuw in de Kamado met wat neutrale olie. Snijd het brood in stukken en bak deze goudbruin in de pan. Haal ze uit de pan en bestrooi met zout en goede olijfolie. Serveer ze bij de soep.

Eet smakelijk!