Hertenrack van de BBQ

De Yakiniku

YAKINIKU is een luxueus barbecuemerk waar kwaliteit en service centraal staan. YAKINIKU heeft een compleet aanbod aan luxe barbecues. Met de verschillende barbecues van YAKINIKU bereid je in geheel Japanse stijl verfijnde en elegante gerechten. Zowel vis, vlees als vegetarische gerechten kunnen uitstekend bereid worden. De Kamado is beschikbaar in diverse uitvoeringen en maten. Geschikt voor iedereen en voor elke gelegenheid. Wij vertellen je graag meer over de Japanse cultuur, de diverse Kamado’s en de voordelen die een YAKINIKU Kamado biedt. 

Het recept

Ingrediënten

  • 2 kg grof zout
  • 60 gr. bloem
  • 4 eiwitten
  • plantaardige olie
  • 200 gr. hooi
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1.2 kg hertenrack
  • gietijzeren rooster Yakiniku

Bereiding

Meng het zout en de bloem, voeg de eiwitten toe en kneed alles goed door elkaar. Bestrijk een grilplaat of braadslede met wat olie, verdeel de helft van het zoutmengsel erover en druk het licht aan. Leg het hooi erop.

Verhit de Yakiniku voor direct grillen. Was de rozemarijn en tijm, ris de naaldjes en blaadjes van de takjes en hak ze fijn.

Bestrijk het hertenrack rondom met wat olie en bestrooi het met de gehakte kruiden. Gril rondom kort, tot er grilstrepen te zien zijn.

Leg het hertenrack op het hooi. Bedek het met het resterende zoutmengsel en laat de botten uitsteken. Druk de zoutkorst goed aan en gril het vlees op 180graden met gesloten deksel 20 minuten, tot het een kerntemperatuur van 55-56 graden heeft bereikt. Controleer dit met behulp van een vleesthermometer.

Sla na het grillen de zoutkorst met een hamer kapot, veeg resterend zout met een kwastje weg en snijd het hertenrack in plakken.

Eet smakelijk!