Kaasfondue met een Italiaanse twist

Boska fondueset


Boska is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren en verkopen van kaastools en accessoires. Het bedrijf werd opgericht in 1896 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de wereld van kaasliefhebbers en professionals. Boska staat bekend om zijn hoogwaardige producten en innovatieve ontwerpen die gericht zijn op het verbeteren van de ervaring van het bereiden en serveren van kaas.

Met de elektrische fondueset van Boska geniet je samen met vrienden en familie van elk type fondue: kaasfondue, chocoladefondue, bouillonfondue (ook wel hotpot genoemd) en oliefondue (ook bekend als vleesfondue). Dankzij de handige temperatuurregelaar heb je geen fornuis nodig en zal de fondue altijd op de ideale temperatuur staan en blijven. Met extra lang netsnoer en een pan die op elk type fornuis gebruikt kan worden. Uniek onder elektrische fondues: de set heeft een stijlvol design en is gemaakt van hoge kwaliteit gietijzer en eikenhout. Dat wordt genieten!

Het recept

Ingrediënten:

  • 100 gram boter
  • 120 gram bloem
  • 600 gram geraspte fonduekaas van het Kaasboerinneke
  • 150 ml witte wijn
  • 400 ml room
  • 400 ml water
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • voor Italiaanse twist voeg je gorgonzola naar smaak toe

Bereiding

Pel de uien en de teentjes knoflook en snipper fijn.

Maak de roux door de boter te smelten in de pan, voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak tot glazig. Voeg de bloem toe en roer het geheel goed door met een pannenlikker. Blijf de roux  gedurende drie minuten goed doorroeren, het kan snel aan de bodem van de pan plakken, dus zorg ervoor dat je blijft roeren.

Blus af met de witte wijn en roer het geheel goed door met een garde, voeg vervolgens het citroensap toe. Schenk nu de room en het water erbij en meng weer goed met een garde.

Doe vervolgens de geraspte kaas bij het mengsel en roer goed door met een garde, laat het zachtjes aan de kook komen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kaasfondue met vers brood, gesneden groenten naar keuze en eet smakelijk!