Nederlandse Appeltaart uit de Combekk skillet

De Combekk skillet

De Combekk skillet is een meesterwerk van gietijzer. Deze skillet is perfect voor het bakken van heerlijke appeltaarten. Met zijn duurzame constructie behoudt hij de warmte gelijkmatig, waardoor de taartbodem knapperig wordt en de vulling sappig en smaakvol blijft. De Combekk skillet is ontworpen om generaties lang mee te gaan, en zijn veelzijdigheid beperkt zich niet alleen tot appeltaarten. Gebruik hem voor het bereiden van allerlei gerechten, van hartige stoofschotels tot zoete lekkernijen. Deze gietijzeren skillet is een onmisbaar stuk keukengerei voor liefhebbers van ambachtelijke bak- en kookkunsten en ook nog geschikt voor inductie en BBQ.

Ken je trouwens het verhaal van Combekk?

Over ons – Combekk

appeltaart-combekk

HET RECEPT

INGREDIËNTEN

  • 400g zelfrijzend bakmeel
  • 125g ongezouten boter
  • 125g margarine
  • 200g kristalsuiker
  • 8g vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1,2 kg appels
  • 2 el gemalen kaneel
  • 1 snufje zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter en margarine opwarmen tot kamertemperatuur.

Klop in een beslagkom de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en zout met een mixer luchtig. Voeg de helft van de eieren toe en klop tot een egaal beslag ontstaat. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop tot een samenhangend deeg. Vervang de gardes indien nodig door deeghaken.

Bedek de bodem van de skillet met bakpapier en vet de randen in met wat boter. Bekleed de skillet met 2/3 van het deeg. Zet de rest van het deeg in de koelkast tot het wordt gebruikt.

Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd in vieren en vervolgens in plakjes. Doe de helft van de appels in de lentevorm en bestrooi met de helft van de kaneel. Herhaal dit met de andere helft van de appels en kaneel.

Rol het resterende deeg uit tot een 1 cm dik vel. Maak stroken van een halve centimeter breed. Leg de deegreepjes met een geruit patroon over de appelvulling. Klop het resterende ei los en borstel over de reepjes en rand.

Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 60-75 min goudbruin en gaar. Dek de taart desnoods af als het te donker wordt. Haal uit de oven en laat minstens 60 min afkoelen.