YAKINIKU Sticky chicken wings

4 PERSONEN | KAMADO, GEVOGELTE | VLEES | HOOFDGERECHT

INGREDIËNTEN:
Gingerrub
YAKINIKU Japanese Smoked Salt
YAKINIKU Japanese Szechuan Pepper
2 el suiker
1 el gemberpoeder
2 el gerookte paprikapoeder
2 kg kippenvleugels
Gemberbier glazuur
750 ml gemberbier (Bundaberg)
1 el tomatenpuree
2 el sinaasappelmarmelade
1 el appelciderazijn
1 el boter
1 lente ui 
sojasaus


BENODIGDHEDEN:
– Pro set
– Gietijzeren rooster
– Bakkwast

BEREIDING
Steek de houtskool aan en verwarm de YAKINIKU® tot een temperatuur van 150 °C en plaats de pro set in de Kamado. Leg hierna het gietijzeren rooster op het hoogste level in de multilevel lift. Laat nu de Kamado verder opwarmen tot 160 °C. Meng de kippenvleugels met gerookte paprikapoeder, suiker, gemberpoeder, Japanese Smoked Salt en een beetje Japanese Szechuan Pepper. Kruid de kippenvleugels gelijkmatig
aan alle kanten. Leg de vleugels op het rooster en laat ze 20-30 minuten garen, tot ze een kerntemperatuur van 72 °C hebben bereikt.
Maak ondertussen de Ginger Beer Glaze door het gemberbier in een pan in te koken tot ongeveer 1/4e van het oorspronkelijke volume. Voeg de marmelade, sojasaus, tomatenpuree, appelciderazijn en boter toe. Mix alles goed door elkaar tot alles is opgelost en je een gladde saus hebt.
Bestrijk de gare vleugels met de glaze met behulp van een bakkwast aan alle kanten. Laat nadien de vleugels nog 5 minuten garen, tot de saus op de vleugels is ingedikt en de vleugels een kerntemperatuur van 75 °C hebben bereikt. Serveer de kippenvleugels en garneer met wat fijngesneden lenteui.