Waarom Yakiniku?

Bij Fancy Cooking in Vlissingen verkopen wij de Japanse barbecues van het Zeeuwse bedrijf YAKINIKU. Wij verkopen de Kamado en de Shichirin van YAKINIKU. Dit zijn de barbecues die je wil hebben en waar je goed kwaliteit vlees, vis of groente op kunt maken het hele jaar door. Met YAKINIKU ga je voor een luxe donkere uitstraling en gebruik je de allerbeste materialen die er zijn. 

Bij de Komado staat de kwaliteit van de barbecue centraal. YAKINIKU bekent ook ‘gegrild vlees’ in het Japans. Dit maakt het doel van de BBQ duidelijk: grillen, maar met de Kamado kun je meer doen dan alleen grillen. Met Kamado van YAKINIKU maak je de lekkerste gerechten en maak je het beste vlees klaar. Dankzij de extra dikke keramiek in combinatie met crodediereit en het gebruik van RVS type 304 is de Kamado de beste als het gaat om hittebestendigheid en kan deze barbecue ook tegen alle weersomstandigheden. Het bijzondere aan de Kamado is de woodchipper. Met deze woodchipper kun je eenvoudig rookhout toevoegen zonder de deksel open of dicht te doen. Op deze manier verlies je dus geen enkele warmte. 

De Kamado hebben wij te koop in het medium, large en xlarge. Deze barbecues zijn allemaal uitgerust met een asbak, deze zijn extra groot zodat je meer as kunt opvangen en dit makkelijk kunt verwijderen om het schoon te maken. Je kunt dus voor verschillende maten terecht bij Fancy Cooking in Vlissingen voor de barbecues van YAKINIKU. Wij kunnen jullie hier persoonlijk adviseren en wij zorgen ervoor dat de barbecue zo snel mogelijk bij jouw thuis komt en wij zetten deze ook nog in elkaar. 

Naast de Kamado verkopen wij ook de Shichirin, deze barbecue wordt ook wel de Konro genoemd. Deze barbecue kan wel temperaturen rond 1000 graden behalen. De ronde Shichirin wordt gebruikt voor het gezellig samen zitten en borrelen met familie en vrienden en de rechthoekige variant wordt vaker in restaurants gebruikt door chefs. 

Onstaan van YAKINIKU

YAKINIKU is afkomstig uit Japan. Het begon allemaal aan het begin van het gastronomisch tijdperk (1603-1867). De kooplieden en samoerai aten graag een uitgebreid menu, waardoor restaurant behoefte hadden aan een groot fornuis. Dit was het begin van de Kamado. De Kamado is pas na de tweede wereldoorlog ook bekend geworden in de Westerse wereld. Nu zijn de Kamado en Shichirin niet meer weg te denken uit ons land. We koken er buiten op voor vrienden, familie of voor feestjes. Daarnaast worden deze barbecues ook veelvuldig gebruik in restaurants. Wil je hier meer over weten? Bekijk hieronder onze modellen of neem contact met ons op. Dan vertellen wij jou er meer over.