Ingriedienten:
4 grote tomaten
1 el olijfolie
1 bol mozzarella
200 g roomkaas
2 takjes oregano
3 takjes basilicum
En zout en peper naar smaak
BEREIDING
IN DE KEUKEN:
Snijd het topje van de tomaten en zet apart, bewaar het topje voor later.
Schraap met een lepel de binnenkant van de tomaten uit, zorg ervoor dat je geen gat in het onderkant maakt. Bestrijk de binnenkant van de tomaten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en meng met de roomkaas in een middelgrote
mengkom. Pluk oregano en basilicum van de takjes en hak ze fijn.
Voeg de kruiden toe aan het roomkaasmengsel en breng royaal op smaak met zout en peper. Stop het kaasmengsel in de tomaten, leg het topje erop en plaats in de grillkorf.
OP DE BARBECUE:
Bereid de barbecue voor op indirecte warmte, tot ongeveer 200 °C.
Plaats de grillkorf op het rooster boven indirecte warmte en laat de tomaten ongeveer 15 minuten garen of tot ze zacht zijn. Haal van de barbecue, laat afkoelen en serveer.