Varkenshaas met Parmezaankorst met Forged

Een combinatie waar je misschien niet zo snel op zou komen, mals
varkensvlees in combinatie met Parmezaanse kaas. Wat ons betreft
een match made in heaven! In combinatie met de kruiden is dit een
verrassend en smaakvol gerecht.

Ingrediënten:

  • 1 kg varkenshaas kort
  • 1 el verse salie, fijngehakt
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas

Voor de marinade

  • 250 ml rode wijn
  • 15 blaadjes salie, fijngehakt (gedroogd kan ook)
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el zout
  • 2 el milde mosterd
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt (gedroogd kan ook)
  • 1 el oregano, fijngehakt (gedroogd kan ook)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 200 ml olijfolie

Bereiding
1. Start met de marinade. Doe de salie, sjalotjes, knoflook, zout,
rozemarijn, oregano, komijn, paprikapoeder en peper in de mixer en
vermaal met elkaar. Voeg vervolgens de wijn, mosterd en olijfolie toe
en mix opnieuw.
2. Snijd de varkenshaas in dikke plakken van zo’n 2,5 cm en
doe deze in een kom samen met de marinade. Meng
goed door elkaar en laat dit minimaal 5 uur trekken in de
koelkast.
3. Rijg de varkenshaas aan de spies en strooi er nog
een beetje salie overheen. Bak de varkenshaas
zo’n 10 minuten en keer om de 2 – 3 minuten
om. Bestrooi vervolgens de bovenkant van het
vlees met de Parmezaanse kaas. Zodra deze is
gesmolten draai je hem om naar de vuurkant
en bestrooi je de andere kant met de kaas.
Draai de spies regelmatig tot de gewenste
gaarheid is bereikt. De kaas zal op een gegeven
moment een beetje goudbruin en lekker krokant
zijn. Serveer uit met de serveer-pan en strooi er
naar smaak wat Parmezaanse kaas overheen. Finito!