Zoodles met gehaktballetjes met Gefu

Ingrediënten voor de gehaktballen:

  • 2 takjes tijm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram (gemengd) gehakt
  • Zout en peper
  • 1 theelepel gemalen venkelzaad
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Voor de saus:
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • Zout en peper
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

En:

  • 2 lente-uitjes
  • 4 courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 takjes peterselie
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Was de tijm, schud droog, pluk de blaadjes eraf en hak fijn. Pel de ui en de knoflook, snijd ze fijn en doe ze in een kom met de tijm en het gehakt. Breng goed op smaak met zout, peper, venkel en paprikapoeder en meng goed. Draai balletjes van ongeveer 4 cm.
Voor de saus: pel de ui en snijd hem in kleine blokjes. Verhit de olie in een diepe pan, fruit de uien, voeg de tomaten toe, breng op smaak met zout, peper en kruiden en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat ze, afgedekt, in ongeveer 10
minuten gaar worden. Was en reinig de lente-uitjes en snijd ze in fijne ringetjes. Was en reinig de courgettes en gebruik een spiraalsnijder om er groente noedels van te maken. Verhit de olijfolie in een pan en sauteer de zoodles 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper en voeg de lente-uitjes toe. Was de peterselie, schud droog en pluk de blaadjes
eraf. Serveer de zoodles gemengd met de gehaktballetjes en de saus in diepe borden, garneer met peterselie en bestrooi met Parmezaanse kaas.